[Introduksi] Konstruksi piranti elektronik fleksibel kanthi fungsi lan struktur tartamtu nyedhiyakake maneka warna kemungkinan kanggo nyawa manungsa ing mangsa ngarep, kayata produk elektronik sing bisa dienggo, keripik sing bisa ditemokake, kulit sing sensitif, robot sing fleksibel, lan liya-liyane. Kanthi paningalan panaliten babagan bahan pencahayaan, produk-produk kreatif kasebut pindhah saka laboratorium menyang masyarakat. Contone, sandhangan sing ngemot unsur emisi cahya, sawijining detektor sing dibangun dening sinyal optis, sawijining chip sing bisa ngetokake tamba liwat sinyal optis, chip sing melu transmisi sinyal, lan liya-liyane. Riset awal, utamane nggunakake teknologi cetak layar, kanggo entuk manufaktur skala gedhé AC luminescent bahan fleksibel. Saiki, kanthi tekane teknologi printing 3D, material sing fleksibel kanthi struktur sing luwih kompleks uga diprodhuksi. Para panaliti wis ngrancang struktur novel saka alat pemancar cahya, sing utamané kasusun saka patang bagéan, yaiku, sepasang tumpukan utawa sisi paralel dening sisih distribusi elektroda, lapisan emitting cahya, lapisan dielektrik lan lapisan elektroda sing bisa dikontrol. Kontrol lapisan elektroda ditemokake kanthi milih bahan polarisasi sing beda utawa film tipis elektrokonduktif. Struktur anyar iki ora mung prasaja, nanging uga kondhisi kanggo manufaktur skala gedhe, luwih penting, dibandhingake karo pangertèn tradisional saka piranti pemancar cahya, pasangan pasangan elektroda ora bisa dibandhingke, nanging siji-sijine distribusi . Iku amarga kauntungan struktural, peneliti wis ngrancang macem-macem piranti. Contone, materi sing fleksibel dipasangake ing payung, lan nalika banyu tiba ing payung, payung kasebut uga bisa mbentuk detektor remot sing migunakake owah-owahan sinyal optis. Piranti 1. Perbandingan konfigurasi sandwich konvensional alat pemancar cahya (dilabelake minangka S-ELS) lan piranti emitting cahya elektroda polarisasi (dilebokake PEB-ELS) a) Diagram skematis struktur piranti roti sandwich konvensional (S-ELS) b) Diagram skematis polarisasi elektroda jembatan cahaya (PEB-ELS) c) Tampilan fleksibel PEB-ELS; d) Punggung PEB-ELS dibesarkan kanthi jembar elektro 0,45 mm lan pitch 0,40 mm.e) banyu disinari ing PEB-ELS ; f) Perbandingan owah-owahan ing tegangan AC sadurunge lan sawise pembuwian banyu. Pandhuan 2. Pengaruh materi, voltase lan frekuensi ing kinerja PEB-ELS) Pembesaran partial PEB-ELS positif, lebar elektroda 1,5 mm, jarak 0,4 mm; b) penambahan bridg beda ing cairan, cahya ing kahanan peteng, c) hubungan antarane intensitas sing luminous lan jinis lan konsentrasi cairan sing dibrang ing frekuensi tegangan 2 kHz; d) efek impedansi substrate ing intensitas sing cerah, lebokna gambar nuduhake hubungan antara wektu kontak cair lan intensitas sing cerah; e) hubungan antarane intensitas sing surem lan frekuensi voltase nalika voltase tetep; f) Gambar lukisan Picasso ing PEB-ELS kanthi pensil. Gambar 3. Jembatan eksperimen jembatan polarisasi .ab) nggedhekake diagram eksperimen, PEB-ELS pisanan dipérang dadi rong bagéan, lan banjur nggunakake hydrogel minangka kreteg polarisasi, loro-loroné disambung kanggo test; c) setengah saka PEB-ELS nyusup ing rong beaker; d) Hydrogel polyacrylamide transparan kanggo bridging, dawane 5 cm, 1,6 cm lebar, tebal 0,3 cm, e) Sawise loro beakers disambungake karo hydrogel, voltase ditrapake lan PEB-ELS ngasilake cahya f) Panggonan hydrogel langsung ing PEB-ELS lan materi sing diasilake. Piranti sing diwenehake yaiku: 1. Persiapan lan kinerja tes saka sensor banyu udan-b) diagram udhara sensor banyu udan; c) sensor banyu udan ing peta fisikal, putih lan peteng e) tangan minangka elektroda jembatan, lampu PEB-ELS; Nalika banyu beku, intensitas emisi PEB-ELS dipecahake. [Ringkesan] Panlitèn iki nyedhiyakake piranti anyar, murah, fleksibel, lan emitor sing bisa diprodhuksi sacara massal. Ing makalah iki, kinerja luminescence saka piranti kasebut ditliti, lan hubungan antarane kinerja luminescence lan materi bridging lan tegangan sing diterapake dibahas. Lan banjur digawe miturut sensor sinyal optis. Nalika payung weteng utawa disentuh kanthi tangan, permukaan kontak bakal cahya. Ora mung kuwi, jinis cahya sing anyar iki uga bisa digunakake kanggo nulis, nalika nulis nganggo potlot, wilayah sing cocog uga bisa cahya. Iki uga nyedhiyakake kamungkinan anyar kanggo teknologi tampilan tutul ing mangsa ngarep.
Sumber: Meeyou Carbide

Tambah Komentar

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil bn_BDবাংলা ru_RUРусский ja日本語 pa_INਪੰਜਾਬੀ de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa