Welding lasers: las radiasi laser sing diproses permukaan, panas permukaan liwat konduksi panas menyang difusi internal, kanthi ngontrol lebar pulsa laser, energi, daya puncak lan frekuensi pengulangan lan paramèter laser liyane, supaya benda kerja lebur, watang saka kolam tartamtu. Welding lasers bisa digunakake kanggo entuk sinar laser sing terus-terusan utawa pulsed, prinsip laser welding bisa dipérang dadi welding konduksi panas lan welding las kanthi wiyar. Kapasitas daya kurang saka 10 ~ 10 W / cm untuk pengelasan konduksi panas, kali ini kedalaman penetrasi, kecepatan welding lambat; Kapadhetan daya luwih gedhe tinimbang 10 ~ 10W / cm, lumahing logam diubengi panas cekung menyang "bolongan" kanggo mbentuk welding jero, kecepatan Welding, rasio jerone karo fitur gedhe. Teknologi welding lasers diangkut kanthi akeh ing kendaraan, , ril sepur cepet lan manufaktur dhuwur-tliti manufaktur, kanggo kualitas urip wong wis nggawa upgrade signifikan, iku kanggo mimpin industri piranti ngarep menyang jaman Seiko. Utamané ing Volkswagen kanggo nggawe 42 meter teknologi welding mulut , ningkatake badan lan kestabilan sakabèhé, perusahaan gedhé gedhé Haier Group ngluncurake teknologi welding laser gedhé sing dipigunakaké ing produksi mesin cuci, teknologi laser canggih bisa dadi nyawa wong-wong sing wis nggawa owah-owahan gedhé. LASER komposit weldingLaser komposit kombinasi laser welding beam and MIG welding technology kanggo njupuk efek welding sing paling apik, kemampuan fast lan weld las, yaiku welding meth paling canggih Keunggulan welding komposit laser yaiku: cepet, deformasi termal cilik, area sing panas sing kena pengaruh panas, lan kanggo njaga struktur logam lan sifat mekanik sing weld. Welding komposit las ing saliyane welding struktur lembaran otomotif, nanging uga kanggo aplikasi liyane . Kayata penerapan teknologi iki kanggo produksi pompa beton lan geng kren bergerak, sing mbutuhake baja kekuatan dhuwur kanggo diproses, lan teknik konvensional cenderung nyebabake biaya tambah amarga kebutuhan kanggo proses pangangkut liyane kayata preheating. Salajengipun, teknologi kasebut uga bisa diterapake kanggo ngasilake kendaraan rel lan struktur baja konvensional (kayata jembatan, tangki bahan bakar, dsb.) 3. Kriteria penggarapan weldingFriction stir welding yaiku nggunakake gesekan panas lan panas deformasi plastik minangka welding sumber panas. Prosès welding nglakokake gesekan ditindakake kanthi silinder utawa wangun liyane (kayadene silinder sing dienggo) ing sendi ing benda kerja, liwat rotasi kecepatan kepala sirih supaya bisa nganggo bahan gesekan welding material, supaya sambungan Suhu materi alus. Nglewati Wesi Gesekan Ing proses welding, benda kerja kudu diukur kanthi kaku ing bantalan punggung, welding head diputer kanthi kecepatan dhuwur, lan sambungan benda kerja ing sadawane benda kerja bergerak relatif marang ing workpiece.The bagean protruding saka kepala welding ngluwihi menyang interior materi kanggo gesekan lan aduk. Pundhak saka kepala welding wis diiseni ing permukaan benda kerja lan digunakake kanggo nyegah kebanjiran materi plastik plastik, lan bisa uga mbusak film oksida permukaan. Ngarahake gesekan ing mburi weld ninggalake lubang kunci ing pungkasan. Biasane, keyhole bisa dipotong, sampeyan uga bisa nggunakake metode welding liyane supaya bisa urip. Katrangan welding aduk bisa entuk welding material sing beda, kayata logam, keramik, plastik, lan liya-liyane. Gesekan aduk welding kualitas tinggi, gampang kanggo gawé cacat, gampang kanggo entuk mekanisasi, automation, kualitas lan efficiency biaya murah. welding elektron beamElectron welding yaiku panggunaan bombardment balok elektron sing dipercepat lan fokus ing welding utawa welding non-vakum panas sing diduweni dening metode welding. Welding beam electron digunakake akeh ing industri kayata aerospace, energi atom, pertahanan nasional lan instrumen mobil lan listrik lan listrik militer, kayata kaluwihan kayata ora ana rod welding, oksidasi sing gampang, reproduktifitas proses sing apik, lan deformasi termal cilik. Prinsip pancaran wol Elektron Elektronis Elektron saka bedhil elektron ing emitor (katoda) bisa lolos, ing ngisor iki tumindak ngencerake voltase, elektron wis cepet kanthi kecepatan 0.3 nganti 0,7 kali, kanthi energi kinetik tartamtu. Lan banjur nganggo bedhil elektron ing peran lensa elektrostatik lan lensa elektromagnetik, tingkat kesuksesan konvergensi sing dhuwur ing aliran elektron balok. Gelombang elektron iki nyebabake ing permukaan benda kerja, lan energi kinetik elektron dadi panas kanggo dicairake lan nguap logam kanthi cepet. Ing uap logam tekanan dhuwur, lumahing benda kerja kanthi cepet "ngebor" metu saka bolongan cilik, uga dikenal minangka "lubang kunci", kanthi gerakan relatif saka balok elektron lan benda kerja, logam cair mili ing saubenge bolongan ing bolongan , Lan nyenengake kanggo mbentuk weld. Fitur utama saka weld elektron beamElectron beam penetrating ability, high power density, weld aspect ratio, nganti 50: 1, bisa mencapai ketebalan besar material pembentukan, ketebalan welding maksimum 300mm. Welding aksesibilitas, kecepatan welding, umume luwih saka 1m / min, zona sing kena panas sing panas, deformasi welding cilik, struktur las presisi sing dhuwur. Energi elektron beam bisa disetel, kekandelan logam bisa dilas saka tipis nganti tekan 0.05mm nganti 300mm, ora bisa mbukak alur, mbentuk welding, metode welding liyane ora bisa digayuh. Werna bahan sing bisa digunakake kanggo welding elektron beam gedhe, utamane kanggo logam reaktif, logam tahan karat lan welding workpiece berkualitas tinggi. Welding logam ultrasonikUltras logam wesi yaiku nggunakake frekuensi ultrasonik energi geter mekanis, disambungake kanthi padha jenis logam utawa cara khusus logam sing beda-beda. Logam ing welding ultrasonik, ora kanggo workpiece kanggo ngirim saiki, utawa kanggo workpiece menyang sumber panas suhu dhuwur, nanging miturut tekanan statis, energi geter pigura menyang karya gesekan, energi deformasi lan kena wates suhu winates. Ing ikatan metalurgi antarane joints minangka welding negara padhet ing ngendi bahan dasar ora melek. Iku efektif ngatasi welding resistance sing digawe dening splash lan oksidasi lan fénoména liyane, mesin welding ultrasonik logam bisa tembaga, perak, aluminium, nikel lan non -Filter logam atau lembaran logam untuk welding single-point, welding multi-point dan short Welding berbentuk. Bisa digunakake sacara wiyar ing kawat SCR, chip sekring, listrik, lempeng baterei lithium, ing kuping welding. Welding logam ultrasonik kanthi nggunakake gelombang getaran frekuensi dhuwur kanggo dilasake ing permukaan logam, ing kasus tekanan, supaya wesi logam sing ana ing antarané mbentuk lapisan molekul antarané fusi. Welding logam ultrasonik ditondoi kanthi cepet, daya energi, kekuatan fusi sing dhuwur, konduktivitas sing apik, ora ana narik, cedhak karo proses dingin; Kerugian iku bagean logam welding ora bisa banget kandel (umume kurang saka utawa padha karo 5mm), bit solder ora bisa gedhe banget, butuh Pressurized.6. Lampu kilat buri Gunane welding tegese bolong yaiku nggunakake mesin las kanggo nggawe loro ujung kontak logam, liwat tegangan rendah arus dhuwur, nganti logam dipanasake menyang temperatur sing rada lembek, tekanan aksial tompo kanggo mbentuk butt welding joints.Two weldments ora kena dening elektrode clamped loro clamped lan disambungake menyang power supply, mindhah piranti sing dipindhah, rong potong mburi kontak cahya sing digawe panas, titik kontak amarga dadi panas formasi Cairan blasting jet, spade jet sparks, peralatan gerak terus-terusan sing obah, flash terus, welding bêsik ing ends loro dadi panas, menyang suhu tartamtu, ekstrusi saka sisih workpiece, ngeculake daya welding, kanthi gampang dilas. Pemanfaatan sendi las panas resistensi kanggo nggawe lampu kilat kontak titik, nyawiji mburi wesi logam, aplikasi kanthi cepet saka pasukan ndhuwur kanggo ngrampungake welding. Tegangan weld baja tegap baja yaiku instalasi rong bar dadi wangun docking, nggunakake welding current liwat titik kontak baja sing digawe dening resistance panas, titik kontak logam lebur, asil ing cipratan kuwat, ing pembentukan lampu kilat, diiringi ambu irritating, release jejak Molecules, aplikasi kanthi cepet daya tempur kanggo ngrampungake metode welding.
Sumber: Meeyou Carbide

Tambah Komentar

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil bn_BDবাংলা ru_RUРусский ja日本語 pa_INਪੰਜਾਬੀ de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa